Legismertebb babonák


Babonaság bolondság, tartja a mondás, mégis sokszor hajlamosak vagyunk valamit csak azért tenni, vagy hinni, mert valaha a néphit különös jelentőséget tulajdonított neki.

Eng A karácsony történelme: mesék, babonák, érdekességek Az év végi ünnepek számos érdekes történetet rejtenek, amiket nem ismerünk, vagy egyszerűen csak feledésbe merültek. Összeszedtünk pár babonát és érdekességet, amivel megismerhetjük az év legjobban várt ünnepi időszakának változatos történelmét, és egyúttal megállapíthatjuk: az év végén tényleg minden a gyerekekről szól! Kategória: Karácsony Megosztás Télapó Szt. Miklós Mikulás valóságos történelmi személyiség volt, aki Lycia római provinciában élt, és a gyerekek Noel Baba-ként, vagyis Ajándék Apakén ismerték.

Kerek arc fiú, kerek csípő lányra utal Egyes elképzelések szerint, ha a várandós kismama arca kerekedik, akkor kisfiút hord a szíve alatt, ha a csípője, akkor kislányt.

De vélhetően ez inkább az anyuka genetikáján múlik.

legismertebb babonák a csípő konzervatív kezelése

Csakis a haj lehet az oka?! Ez is egy elég meglepő terhességi babona, semmilyen tudományos alapja nincsen — de hát miért is lenne, hiszen babona.

Nem titkoljuk tovább: Ilyen időjárást okoz Denise, a ciklon

Az elképzelés szerint azoknak a kismamáknak, akiknek sokszor ég a gyomrukbiztos, hogy dús hajú babájuk születik. Az elképzelés szerint a baba haja bántja a mama hasát, ettől ég. Lányos pocak — fiús pocak Talán ez az egyik legismertebb babonák babona, amely szerint ha a pocak csúcsos, hegyesebb, akkor kisfiú bujkál benne, ha inkább kicsit szétterülő, akkor kislány.

A mai legismertebb babonák korában mire a pocak valóban olyan formát vehetne fel, aminek alapján lehet jósolgatni, addigra az ultrahang felvéltelek általában már felfedik a baba nemét.

De érthető, hogy régebben, amikor csak a születéskor derült ki, hogy a baba lány-e vagy fiú, mindenféle praktikával próbáltak tippelni, vajon kit is rejthet a pocak? Mit kíván a kismama? Úgy tartják, ha édeset, akkor kislány fog születni, ha sósat, akkor kisfiú.

Népszokások, babonák

Érdekesség, hogy Törökországban ez pont fordítva van. Az édesség kívánása jelzi a kisfiú érkezését, a sós a lányét.

legismertebb babonák hogyan enyhíthetjük az izületi fájdalmat köszvényben

A szőr sem mindegy Ez a babona még a Kismama magazin munkatársait is meglepte, de egyes vélekedések szerint még a szőrzet — igen, igen, az anyaira gondolunk — is képes előre jelezni a baba nemét. Ha például a kismama lábán megerősödik a szőr és több is lesz belőle, az fiúra enged következtetni, ha viszont az anyuka haja bevörösödne, akkor kislány várható.

Legismertebb babonák és az eredetük (II. rész)

Fogas kérdés A roma hiedelemvilág úgy tartja, ha a baba foggal jön a világraakkor különleges képességekkel fog rendelkezni. Nem nő meg Szintén a roma babonákból jött az az legismertebb babonák gondolat, hogy nem szabad átlépni a babákat, mert akkor nem fognak megnőni. Anyajegyek Érdekes elképzelés, mely szerint ha a várandós kismamára pottyan szilva meggy, cseresznye, vagy valamely sötétebb gyümölcsott a babának később majd anyajegye lesz.

legismertebb babonák gyógyszer csípőízületi gyulladás kezelésére

Hasonló babona, hogyha a kismamának valamiféle balesete volt, akár megvágta az ujját, akkor az a babán is meg fog látszódni. Bár egyes kiegészítések szerint ez csak akkor igaz, ha a kismama odakap, a sérülés helyére.

Ezekre a napokra nagyon figyelj oda! Márciusi népi babonák, hagyományok

Ne nézz rá! Nemzetközileg is elterjedt babona, hogy ha a várandósság alatt valami igazán csúnyára néz a kismama, akkor a baba is csúnya lesz. Persze igazán nehéz meghatározni, hogy mi számít ebben az esetben csúnyának, de azért mi itt is inkább a genetikára hagynánk a végső eredményt. Fiút mindenképpen! A régieknél egyértelműen értékesebb volt a fiú babaezért legismertebb babonák mindent megtettek az ügy érdekében.

legismertebb babonák mit vesz az ízületi fájdalom

Fiúra adott esélyt, ha a nászi ágyon a menyecske a párna csücskét legismertebb babonák, esetleg szopogatta… Sőt! Ha a férfiember a kucsmáját a fején tartotta, akkor még nagyobb eséllyel fogant kisfiú.

Kacagni, vagy esetleg nyitott szájjal szerelmeskedni viszont nem volt ajánlatos, mert ezek a körülmények a lány utódnak kedveztek a babona szerint. Mondjuk mindenképpen derültségre ad okot, ha elképzeljük ezt a helyzetet, kucsmástul, párnacsücsköstül, amint nagy szigorúan készül a fiúgyerek, de hát a babona, az babona!

Idő előtt ne! Sok babona van azzal kapcsolatban, hogy mit mikor szabad vásárolni, illetve mikor lehet bejelenti a baba érkezését.

legismertebb babonák ízületi fájdalom az alsó lábban

A 12 hetes szabályt már többször több híresség felrúgta, de az tény, hogy talán az összes eddig leírt babona közül ennek van valóban némi köze a valósághoz, mert a Persze ez nyilván nem attól függ, hogy elmondtuk-e valakinek, vagy sem.

Ehhez kapcsolódó babona, hogy a baba születése előtt ne vásároljunk semmit a babának és az ágyat is csak a születése után állítsuk fel. Egyes leírások kicsit engedékenyebbek és csak a várandósság hetedik hónapjáig tiltják a shoppingot. A cikk a Kismama magazinban jelent meg. Kapcsolódó cikkeink:.