Leesett egy kerékpáros fájó vállízületről. Zárt baleseti sérülések (rándulás, ficam, ütés) - StatimPatika - Online Patika


Tisztelt Doktorur Ismeri e a computeres mammográfiát,mi a véleménye rola tisztelettel. CT mammográfiára gondol? Ugyan van radiológia szakvizsgám, de nincs meg az emlődiagnoszta jártasságom. A specialitásom a szív-ér rendszer vizsgálata. Mammográfus radiológust kérdezzen helyettem.

Üdvözlettel: Tóth Attila Szoptatás alatt kerülni kell e a röntgen kar gyengeség A mi napon egészségügyi okok miatt röntgenezték a gerincem és a nyakam ez mennyire veszélyes az anyatej termelődésre és a sugárzás érinti e az anyatejet, van e hatással az hogy engem röntgeneztek a csecsemőre és az ő táplálkozását ez mennyiben befolyásolja??

Kell e szoptatási szünetet tartani 24 óráig vagy lefejni a tejet?? Aggódom a csecsemőmért nehogy baja essen! Várom szíves válaszát.

milyen injekciókat kell befecskendezem ízületi fájdalmak esetén

Köszönettel: egy csecsemő 5 hó édesanyja. A sugárzás nem marad benne a tejben, vagy ilyesmi. Nem kell szoptatási szünetet tartani emiatt.

A fájdalom okai, tünetei és kezelése

Nem fog emiatt baja esni a csecsemőnek. László kérdése: Tisztelt Doktor úr Tegnap voltam sziv mr-en,de nem adtak kontrasztanyagot,mert az orvos nem jérte az lenne a kérdésem, hogy nativ vizsgálat esetén észreveszik e ,hogy a szuvizomnak van e baja esetleg hegesedés van e? Az mr vizsgálat során szirénázott a gép ez mit jelent? Kedves László! A heg kimutatáshoz a jelenlegi technikával szükség van kontrasztanyag adásra.

Fájdalom a lábban csípőpótlás után

A beutalón kérdezték a heget? Én akkor szoktam adni, ha a beutalón olyan kérdés szerepel, ami indokolja a kontrasztanyag használatot. Ha nem szükséges adni, akkor nem erőltetem. Veseelégtelenség esetén pedig nem szabad adni. Hiába kérdezik a heget hétfőn volt ilyen vizsgálat. Ilyenkor a falmozgás és a falvastagság alapján lehet következtetni arra, hogy valahol heg van. Elmarad a direkt ábrázolás.

A szirénázásban nem vagyok biztos. Bizonyos méréseknek lehet olyan hangja, mintha szirénázna a mágnes. Másrészt a vészpumpa - amit a kezébe adnak - nagyon érzékeny.

Finom érintésre is bejelezhet. Lehet, hogy azt hallotta.

miért fáj a kéz könyökízületei

Murmann László kérdése: Tisztelt DR úr Az lenne a kérdésem,hogy kontrasztanyag nélküli sziv mr vizsgálat kimutatja e ,hogy 1 évvel ezelött volt e infarktus,vagy észreveszi az erre utaló jeleket? Kedves Murmann László! Az infarktus kimutatásához mindenképpen kontrasztanyag adás szükséges: az jelenti a mérés lényegét. A kontrasztanyagos szív MR a leghatékonyabb eljárás egy korábban lezajlott infarktus kimutatására. Probléma a csökkent vesefunkció esetén lehet. Bizonyos GFR érték alatt nem javasolt kontrasztanyag használata.

Jó vesefunkció esetén viszont nyugodtan lehet adni. Reni kérdése kérdése: Tisztelt Doktor Úr! Röntgen eredményem a következő: A sella kisebb az átlagosnál, a processus clinoideus anterriorok és posteiorok összeérnek.

Kérdésem az, hogy pontosan ez mit jelent hogyan értelmezzem?

miért fáj az ízületek és hogyan lehet őket kezelni

Kedves Reni! Nem tudom, hogy miért készül 25 éves korban koponya röntgen A sella az üreg, amiben az agyalapi mirigy hypophysis nagy része helyet foglal. A processus clinoideusok pedig csontos nyúlványok a pereme mentén, melyek nem szoktak összeérni. Szerintem ezen anatómiai viszonyok értelmezését bízza a beutaló orvosra. László kérdése: Tisztelt Doktor úr!

Sérülés után megüti az ízületet

Azt azt szeretném kérdezni, hogy előjegyeztek sziv mr vizsgálatra azt keresik ,hogy van-e struktrulális szivprobléma adnak e kontrasztanyagot vagy nem? Ezekhez kell kontrasztanyagot adni. De leesett egy kerékpáros fájó vállízületről eltérés a non-compact cardiomyopathia is, ahhoz pedig nem feltétlenül kell kontrasztanyag mondjuk szűkebb értelemben véve az ARVD-hez sem.

Az imént felsorolt konkrét betegségekre vizsgálati protokollok vannak. Ha fellövik a vakvilágba a struktúrális eltérés kérdést, akkor az azt is jelenti, hogy nincs konkrét ötletük: bármi lehet. Ezért ilyetén formán nem is feltétlenül tudjuk előre, hogy kell-e majd kontrasztanyagot adni.

Viszont a gyakorlat azt mutatja, hogy igen. Mivel nem tudjuk, hogy mit keresünk, ezért jobb híján ad az ember. Minél konkrétabb a kérdés, annál jobban rá lehet adaptálni a vizsgálatot.

A lélek nyelve a betegség

A struktúrális eltérés pedig nem túlzottan konkrét. Tehát számítson rá, hogy kapni leesett egy kerékpáros fájó vállízületről. A vizsgálat előtt folyadékot fogyaszthat, gyógyszereit beveheti.

Tehát nem kell egész napos éhgyomor a vizsgálat miatt. Az emlődaganatok kimutatására a mammográfia és emlő ultrahang való. Nem kizárt, hogy látszódik a mellkas röntgenen is, de egészen más a technika. A kórosan nagyobb nyirokcsomók egy része látszódik mellkas röntgenen is. A nyirokcsomók finomabb megítélése az elhelyezkedéstől függ, hogy mivel lehetséges.

  • Mennyi glükozamint és kondroitint kell venni
  • Térdízületen szakadt szalagok kezelése
  • Gyógyítja a vállízület ízületi gyulladását
  • A lélek nyelve a betegség

Máj kérdése: Kedves Doktor Úr! Ultrahangvizsgálaton két gócot észleltek a májamon ezért MR vizsgálatra küldtek, melynek eredménye: A hepar normális nagyságú, 4. A máj 6. A T2 súlyozott méréseken a máj állománya homogén szerkezetű, benne gócos laeiso nem azonosítható.

A májvénák szabályosak. Vélemény: a májban az ultrahangos vizsgálattal jelzett elváltozások érdemben nem azonosíthatók, így kontrasztanyag adásától eltekintettünk.

Egy hónap múlva kontroll javasolt, amennyiben a gócok változást mutatnak újabb MR vizsgálat szükséges. Segítene kérem értelmezni hogy ez pontosan mit is jelent?

Válaszát előre is nagyon köszönöm! A képeket nem látom, csak azt tudnám elismételni, ami már oda van írva. Bővebb információért azzal a radiológus kollégával konzultáljon, aki a vizsgálatot leletezte. Gábor kérdése: Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem, hogy kontrasztanyag beadásával fogják végezni a MR vizsgálatot?

Illetve a fenti vizsgálathoz feltétlenül szükséges a kontrasztanyag adása, vagy anélkül is megfelelő eredmény érhető el? Köszönettel: Gábor Kedves Gábor! Ehhez a vizsgálathoz az esetek döntő többségében nem szükséges kontrasztanyagot adni és úgy is megfelelő a képi információ.

Egy húszéves kérdése: Nagyon köszönöm doktor úr gyors válaszát, azonban azt elfelejtettem mondani, hogy ehhez az emésztési rendellenességhez még nagyfokú hányinger is társul.

fájdalom a vállízület és a könyök között

Értem, hogy nagy dózisban vagy veseelégtelenségnél okozhat NSF-t. De azoknál akiknél ilyen probléma nem áll fent, esetleg nem szívódhatott fel valamennyi a bélrendszerben, ha nem ittam sokáig a vizsgálat után és az károsítja az enzimeket? Olvastam, hogy a kelátkötésből kiszabadulhat valamennyi gadolínium. Gadovistet kaptam, a dózist nem tudom.

Körülbelül a probléma pedig azóta áll fent. Válaszát előre is köszönöm szépen. Milyen enzimeket? Ha jó a veséje, akkor 2 óra alatt a kontrasztanyag kiürül. Ha pedig nem jó a veséje, akkor sem ilyen tüneteket okoz. Szerintem barátkozzon meg a gondolattal, hogy nem ettől van. Valami mástól. Tóth Attila! Az lenne a kérdésem, hogy a gadolínium kontrasztanyag okozhatott-e olyan késői immunológiai mellékhatást egy pár hónappal ezelőtti vizsgálat után, amely hasi fájdalmakkal, székletszín változással sárga jár illetve lehet-e ezzel összefüggés.

A vizsgálat előtt ugyanis soha, ilyen hosszantartó emésztési betegségem nem volt. Egy húszéves. Válaszát előre is köszönöm Kedves 20éves! Ilyen mellékhatást nem ismerek. Belső szerveket érintő mellékhatás veseelégtelen betegeken jelentkezhet, de ez elsősorban nem emésztési zavarokkal jár, másrészt nyilvánvaló bőrtüneteket okoz. Tomy kérdése: Kedves doktor úr. A kérdésem az lenne,hogy ha nem egyezek bele vénás kontrasztanyag beadásába akkor is el lehet végezni a vizsgálastot?

Vállízület - fájdalom a felkar emelésekor: okok, kezelés és megelőzés Ismét úton vagyok, megint van miről írnom. Az oldalt, ahová most ezeket a gondolatokat, és az elkövetkező, remélhetőleg hosszú időszak történéseit, ennek a gyönyörűnek ígérkező utazásnak az élményeit összegyűjtöm, hogy megoszthassam azokkal, akik legalább így virtuálisan velem tartanak, tehát ezt a weblapot még indulás előtt létrehoztam.

Pánikbeteg vagyok és nagyon félek. Válaszát köszönöm. Ezek szerint most előr pánikol a kontrasztanyag adástól? Tülzottan aggódik. A betegségek egy része kontrasztanyag adásával diagnosztizálható pontosan.

A vizsgálatot természetesen anélkül is el lehet végezni. Maximum korlátozott értékű lesz. Kérjen a vizsgálat előtt felvilágosítást, hogy szükségesnek látják-e? Ízületi problémák és megoldások mellékhatás kérdése: Tisztelt Leesett egy kerékpáros fájó vállízületről úr!

Ajándékok és tippek

Sokat olvastam utána ,hogy az mr vizsgálatnak nincs semmilyen mellékhatása, viszont találtam egy leírást amiben azt írjahogy ritkán mégis előfordulhat,csak éppen nincs kifejtve és nem találok erről semmit. Ami igazából lényegesen, hogy az egyik családtagom ma volt ilyen vizsgálaton és még órákkal késöbb is szédelgett illetve most is.

Az lenne a kérdés, hogy okozhatja e a vizsgálat? Válaszát előre is köszönöm!