Közös marhahúsleves


Ízületi marhahúsleves

Gréti A leggyakrabban készített fajták: a csirke- és a marhahúsleves. Az egyik az olcsóságával, a másik az erejével hódít, de mutatjuk, mi van még a tarsolyban!

Olcsó húsnak híg a leve, tartja a közmondás A húsleves készítésénél, ahogy más ételeknél is, a legfontosabb szempont a minőségi alapanyag használata. Nem a hús árán múlik, hogy valóban jó lesz-e a levesünk, de a minőséget elvitathatatlanul meg kell fizetnünk.

Szabadtéri romantikus vacsora, közös sörözés a barátokkal vagy egy jó kávé? A városmajori parknál található Fióka már távolról csalogatja a vendégeket, a különleges épületnél pedig csak a fantasztikus belső tér, a kerthelyiség egyedibb - tipikusan olyan hely, ahol végtelen órákat lehet eltölteni anélkül, hogy észrevennénk — barátokkal, párban vagy akár egyedül. A Fióka remek választás lehet egy romantikus, szabadtári vacsorához, egy hétvégi ebédhez a családdal, egy felejthetetlen esküvőhöz, rég várt születésnaphoz, de az is mellette szól, hogy asztalfoglalás nélkül is bármikor be lehet térni egy finom kávéra, egy korsó hideg sörre vagy egy pohár borra.

A megfelelő, megbízható beszerzési forrás felkutatása az első lépés a színvonalemelés irányába. Általában a közeli piac egyik kistermelője lehet a megoldásunk, de ott vannak a mostanában oly népszerű, hétvégi gasztropiacokés az egyes területek, falvak termelőinek online csoportosulásai, ahol egy közös weboldalról szemezgethetünk a háztáji termékek közül.

Itt vannak a legjobb immunerősítő ételek a nagyvilágból: mind igazi vitaminbomba + receptek

Egy igazi energiabomba csirkeleves, amiben minden benne közös marhahúsleves - KATT a receptért! Csirke Ahogy írtam, a csirke az egyik olcsóbb megoldás, ezen felül, a marhával ellentétben, szuper gyorsan elkészül. Hónap végén egy-két hússzegény csirkefarhát is megteszi, habzsidőzsiben csirkemellet, vagy akár egy egész csirkét teszünk a lábasba.

A hús mennyisége és a csontok felhasználása dob a leves élvezeti értékén! A leves teljes értékét viszont nem a színhús, hanem a hús, a bőr, a csontok együttes felhasználása adja meg. Minőségi alapanyag használata során nem kell azon aggódnunk, hogy zsíros lesz a levesünk. A kertben kapirgáló, csipegető baromfinak nincs ideje és módja különösebb hájat közös marhahúsleves.

Arról pedig, hogy a kukoricával, házilag tápolt csirkéből főzött leves fantasztikus szép sárga lesz, magam is meggyőződhettem a vidéki nagymamám házában.

Alapreceptek: így készül a tökéletes húsleves

A további jelentős ízfokozó tényező minden húslevesnél: a szép, friss zöldségek és a pikáns fűszerezés. Fiatal állatból gyöngébb, öreg tyúkból és főleg kakasból sokkal aromásabb leves főzhető. Minél idősebb, annál tovább tart az elkészítése, de tényleg megéri kipróbálni a tyúkhúslevest, egészen más élményt ad. A gyöngytyúk levese pedig verhetetlenül az élen robog, valamit tud ez a csodás pettyes tollruhás résztvevő! És ahogy ajánlottam, érdemes minden részét a főzőlábasba tenni, még ha nem is tudjuk egy étkezés alatt megenni, mert így érjük el a legteljesebb ízélményt.

A megmaradt húsok felhasználására millió ötletet írtunk már korábban. Ezek közül néhányat ide is kigyűjtöttem: a csirkemellet darabolva, tépkedve majonézes salátás, rozskenyeres szendvicsbe tehetjük vacsira a leszedett bőröket feldarabolhatjuk, és grillezve közös marhahúsleves készíthetünk belőle az esti filmnézéshez a combot, szárnyat BBQ-szószba, kínai csípős szószba, mustáros-mézes mázba fogatva másnap újrasüthetjük a megmaradt csontokat megpirítva egy levesalap készítésében aromatizálószerként újrahasznosíthatjuk.

Ízületi marhahúsleves

Marha Valódi ököruszálylevest még nem próbáltam, de azt mondják, a legjobb levesfajta, ami marhából készülhet. Nálunk legtöbbször marhahúsleves fő otthon, és ebben aztán tényleg minden jó benne van. Velős csont nélkül nem is állok neki, ezt tényleg csak a ebbe a húslevesbe tudom belecsempészni. A velőt persze nem mutogatom senkinek, mert már van vegán is a családban, mások meg elájulnak az ilyen látványtól.

Tálalás előtt gyorsan kiemelem a lábasból, és pirítóssal bevágom, ezután két napig nem eszem.

Az őszi, téli időszakban mindenki igyekszik felkészíteni a szervezetét a hideg hónapokra, de nem elég felkészülni, meg is kell azt tartani! Különböző vidékekről és országokból hoztunk házi recepteket, praktikákat, amivel azonnal vitaminokat vihetünk be a szervezetbe, hogy mihamarabb meggyógyuljunk! Első sorban a sütőtökkrém leves naranccsal, almával, fokhagymával és gyömbérrel.

Na jó, csak vicceltem. Ez az itt látható csodás táfelspicc — amit Latinovics Zoltán csodás alakítása után szabadon készítettem el — hivatott megmutatni, milyen egy igazi vasárnapi leves: gyöngyöző, hússal teli, zöldséges álom.

közös marhahúsleves

Nosalty tipp: A leveshús mellé paradicsom- vagy tormamártást is készíthetsz, de csípős paprika, hegyes zöld- vagy szárított, piros fűszerpaprika formájában mindenképpen legyen az asztalon. Sertés A legjobb sertéshúsos leves az közös marhahúslevesamikor kicsi voltam, azt hittem, hogy ebbe tényleg a malac orra közös marhahúsleves - népiesen mondva, de természetesen erről szó sincs.

Egy sokcsontos, leomló húsos leveskölteményről beszéltek a fejem felett. Amikor a gerincről lefejtik a szüzet, a karajt és a tarját, akkor azért csak ott marad egy kevéske hús a csonton, na ebből közös marhahúsleves az igazi orjaleves.

közös marhahúsleves

Vágásokon nem tudok részt venni, mert sajnálom az állatokat. Életemben kétszer voltam, de direkte mindig késve érkeztem, amikor már a húsok feldolgozás alatt voltak. Így soha nem kóstoltam az úgynevezett savanyúlevest, amibe belsőségeket tesznek husival fele-fele arányban, és az abaléből készült levest sem volt alkalmam megízlelni.

közös marhahúsleves

De biztos vagyok benne, hogy az orjaleves mellett ezek lehetnek még a sertéshúsos levesek királyai. A karácsonyi kacsalevest viszont imádom. Az egyik legjobb recept, amit őrzök ezer éve, hogy egyszer majd elkészítem, az pedig a Márton-napi libanapok jegyében libából készül. Nem is akárhogyan, gombóc formájában, ezt is megosztom majd veletek novemberben.

közös marhahúsleves

Vad A vegyes a heves, mondják sokan. Próbáltam már vegyíteni a sertést marhával, más a főzési idejük, és nem kapjuk azt az egyedi, megismételhetetlen ízt, amit különfőzés során. Azt hiszem, egy régi főzős sorozatban, a Két Duci Hölgyben láttam egy vadászos epizódot, ahol mindenféle vadmadarakat dolgoztak fel, és leves is főztek belőlük.

A jövőre nézve ez még egy érdekes ízutazás lehet, vaddisznóból és vadkacsából már volt szerencsém, és kitűnőek voltak.

Marhahúsleves - Az én alapszakácskönyvem A halálos húsleves legendája A világhálón egyre több olyan oldal található, ami egyfajta alternatív egészségszemléletet közvetít az olvasói felé, s igyekszik jó tanácsokkal ellátni az oldal látogatóit. Maradjunk annyiban, hogy ez nem mindig sikerül. Most egy ilyen oldalról tallóztam egy cikket, amely a húsleves-evés veszélyeire hívja fel az olvasók figyelmét. Erre a húgysavra a szervezetnek nemhogy nincs szüksége, de irtózatosan káros.

Tészta és hús Az teljesen az egyedi ízlésünk dönti el, hogy tésztával vagy anélkül fogyasztjuk a húslevest. Nálunk a két véglet található: én a világért sem tennék tésztát a levesbe, nehogy elrontsam az ízét, a fiúk pedig inkább tésztát esznek egy kis levessel.

közös marhahúsleves

A húsevés is körülbelül ilyen intenzitással működik: a fiúk nem kérnek, vagy csak pár darabkát a levesbe, én pedig inkább kihagyom a második fogást, és egy külön étkezést szentelek neki, mindenféle csípős és tormás szószokkal, mustárral. Ízlések és pofonok, a nagypapám például iszonyat forrón szerette, ha nem volt elég meleg, még vissza is küldte újramelegítésre, és akkor nem volt mikró, mindent elölről kellett a kedves mamának kezdenie.

közös marhahúsleves

Millió tésztát tett bele, aminek a hőfokára ugyancsak vigyázni kellett, aztán sok csípős fűszerpaprikát tört rá, és kenyérrel kísérte, pedig nem a mezőn dolgozott kint, hanem közös marhahúsleves járt. Mégsem volt rajta egy deka felesleg sem, érthetetlen! Nálatok hogy készül a legjobb húslevesés milyen kiegészítőkkel tálaljátok? Ha van kedvetek írjátok meg, hátha kedvet adtok másoknak, hogy elkészítsék és megkóstolják a legközelebbi leveskészítés alkalmával. Ezeket olvastad már?